Netjes met mes en vork eten, kleine hapjes nemen en je mond dichthouden bij het kauwen. Zo heeft je moeder het je geleerd, en bij de meeste maaltijden houd je je daar netjes aan. Maar het is niet altijd mogelijk. Sommige van de lekkerste hapjes zijn eigenlijk niet te eten zonder je handen, je gezicht en met een beetje pech je hele interieur onder het vet of de saus te krijgen! Dit zijn de rommeligste soorten eten die je op tafel kunt zetten.

IJshoorntjes

IJshoorntjes zijn bevroren en je eet ze vooral in de zomer. Het resultaat is dat het ijs zelfs bij de grootste smulpaap al snel langs het hoorntje, de handen en vervolgens de kleding naar beneden druipt. Zeker als je teveel bolletjes op je hoorntje laat zetten – en bij zoiets lekkers heb je al snel die neiging – lopen de stroompjes gesmolten lekkernij al snel naar beneden. Om nog maar te zwijgen over wat er gebeurt als de helft van de bolletjes als een lawine van hun collega’s afglijden…

Spareribs

Deze varkensribbetjes zijn verrukkelijk, maar absoluut niet met mes en vork te eten. Spareribs graai je en kluif je! Door de moeilijke vorm van het vlees smeer je al snel je mond helemaal onder de etensresten. En de combinatie met chili-, knoflook- of barbecuesaus zorgt er helemaal voor dat dit een diner is dat je beter niet boven je aller netste zwarte vloerkleden kunt verorberen. Boven een vuilnisbak is een veiliger idee.

Burrito’s

Sommige etenswaren kunnen beter in het land van herkomst blijven. Niet omdat ze niet lekker zijn – in tegendeel: burrito’s zijn verrukkelijk – maar omdat wij boeren Nederlanders er gewoon niet mee om kunnen gaan. Hoe we ons best ook doen, we krijgen die burrito niet goed dichtgevouwen zoals een Mexicaan dat doet. De combinatie van room, salsa en gesmolten kaas bezegelt dan al snel het treurige lot van je favoriete trui of behang.

Sappig fruit

Een appel eten kan iedereen – waarom zie je op straat niemand van zijn broertje de peer smullen? Omdat peren vol zitten met water en glibberig spul, zodat het vruchtvlees alle kanten opspat. Met suikerige vingers en een boze sociale omgeving als gevolg. Watermeloen is al helemaal geen gerecht voor mensen die in het openbaar willen snacken. Zoals de naam al zegt bestaat deze vrucht voor meer dan 90% uit water – de rest is frustratie en schaamte. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *