Koffie is één van de meest gedronken drankjes wereldwijd, en dat is niet zo gek. Koffie heeft namelijk een hoog caffeïnegehalte, waardoor je concentratievermogen verbetert. Daarnaast heeft koffie natuurlijk ook gewoon een lekkere smaak. Niet voor niets wordt de koffiesmaak tegenwoordig toegevoegd aan allerlei verschillende producten zoals chocolade en Zyn. Chocolade met cappucinosmaak is ongelooflijk populair, en hetzelfde geldt voor de Zyn nicotinezakjes met espressosmaak. Koffie wordt ook steeds vaker gebruikt als ingrediënt in verschillende recepten. Ben jij benieuwd aan welke gerechten jij koffie kunt toevoegen? Lees dan vooral verder.

Ontbijtrepen

Het gemak van een ontbijtreep is natuurlijk hartstikke fijn, maar het is wel belangrijk dat de ontbijtreep lekker is om te eten. Daardoor worden er door veel bakkers extra ingrediënten toegevoegd aan de recepten. Naast havermout en noten, vind je in veel ontbijtrepen ook lekkere ingrediënten zoals chocolade, stukjes fruit en natuurlijk koffie. Door het toevoegen van deze ingrediënten zorgen de bakkers ervoor dat hun ontbijtrepen voedzaam en lekker tegelijkertijd zijn. Wil je zelf een ontbijtreep maken? Ook dat is heel gemakkelijk. Gebruik hiervoor jouw favoriete ingrediënten, zoals bananen, havermout, pure chocolade en natuurlijk koffie. Combineer alle ingrediënten met elkaar in een grote kom. Voeg ze daarna samen in een bakblik, en bak ze gedurende 30-35 minuten. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze aansnijdt: zodat je jouw tong niet brandt.

Tiramisu

Tiramisu is misschien wel het populaire gerecht met koffie. Tiramisu is en heerlijk dessert, wat veel mensen maken voor speciale gelegenheden of imposante diners. Het traditionele tiramisu gerecht heeft niet altijd koffie als ingrediënt, maar steeds meer mensen voegen het toe. Voor tiramisu kun je zelfs kiezen uit verschillende koffiesoorten. Wil je een zware koffiesmaak toevoegen aan het dessert? Dan kies je voor een espressosmaak. Heb je liever een lichtere melksmaak? Kies dan voor een cappucino.

Bananenbrood

Bananenbrood is zeer populair geworden, ook om zelf thuis te bakken. Het lekkere brood is dan ook op meerdere manieren te gebruiken: sommigen eten het als tussendoortje, terwijl anderen het als ontbijt gebruiken. Natuurlijk zorgen de bananen zelf voor een lekkere smaak, maar je kunt er ook nog andere ingrediënten aan toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan chocolade, pinda’s of natuurlijk koffie. Door een beetje espresso door je bananenbrooddeeg te mengen, krijg je een intense, bittere smaak. Heerlijk in combinatie met bananen. Heb je liever geen koffie door je bananenbrood? Combineer het eten van een bananenbroodje dan met een espresso nicotinezakje van Zyn, voor dezelfde smaakbeleving.

Panna-Cotta

Nog een lekker dessert om met koffie te bereiden: panna-cotta. Panna Cotta is een Italiaans nagerecht, met melk, suiker, room en vanille als basis ingrediënten. Inmiddels kun je de panna-cotta op veel verschillende manieren bereiden, en worden er door steeds meer mensen ingrediënten toegevoegd aan het originele recept, denk bijvoorbeeld aan fruit en chocolade. Ook koffie wordt veelvuldig aan dit simpele recept toegevoegd. Ook bij panna-cotta kun je kiezen uit veel verschillende soorten koffie. Voor een sterke, bittere smaak voeg je natuurlijk espresso toe aan het gerecht. Heb je liever een zachte smaak? Kies dan voor cappucino of oploskoffie.

De Franse keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *