Als jij het idee hebt opgevat om uit eten te gaan met de kinderen, dan zullen velen je een held vinden. Veel mensen durven de stap niet te wagen, uit angst om beschaamd te worden door het gedrag van de kinderen en de boze blikken van de obers. Met een goede voorbereiding is het heus wel mogelijk om uit eten te gaan met je kleine kinderen.

Waarom je juist wel met de kinderen uit eten moet

Veel ouders weten ontelbare redenen te vinden om niet uit eten te gaan met de kinderen. Helemaal ongelijk hebben ze niet. Maar afgezien van vieze meisjes- en jongens kleding door het morsen, zijn er ook redenen te bedenken om wel met de kinderen uit eten te gaan. Het is ten eerste heerlijk als je eens niet zelf hoeft te koken. Je kunt dan eindelijk eens genieten van de kookkunsten van een echte kok. Daarnaast is het ook voor kinderen een goede leermethode om sociale vaardigheden te leren. Hoewel je misschien hele drama´s in het restaurant in je hoofd haalt, zul je zien dat het ook best wel kan meevallen en kinderen zich voorbeeldig gedragen.

Kies een kindvriendelijk restaurant

Het is erg belangrijk om te kiezen voor een kindvriendelijk restaurant. Het restaurant zal dan al bepaalde randvoorwaarden geschapen, zodat ook kleine kinderen hier kunnen eten. Er is bijvoorbeeld gedacht aan een speelhoekje, zodat de kinderen na het eten kunnen spelen, terwijl jullie nog even natafelen. Helemaal super is het, als een restaurant een speeltuin naast de deur heeft. Smetteloze witte tafelkleden en luxe servies hoef je hier ook niet te verwachten en dat is maar goed ook. Je loopt veel minder risico dat kinderen het servies stukmaken.

Neem handige spullen mee

Vergeet niet om handige spullen mee te nemen, zoals luiers, billendoekjes en eventuele favoriete speelgoed. Ook een tablet kan erg handig zijn, want kinderen vermaken zich hier lang mee zonder overlast te veroorzaken. Chique meisjes- of jongens kleding aantrekken hoeft helemaal niet. Iedereen begrijpt dat kinderen wel eens kunnen morsen. Bovendien zijn er mooie meisjes- en jongens kleding te koop en waarmee je de kinderen erg leuk aankleedt. Voor jongens kleding bijvoorbeeld een leuke spijkerbroek met sweater en voor de meisjes een leuk jurkje. Bovendien kan kinderkleding gemakkelijk uitgewassen worden, mochten ze morsen. Biedt het restaurant speelmogelijkheden? Dan is nette kleding zeker niet aan te raden.

Ga wat vroeger uit eten

Soms kun je de stress wat verminderen, door vroeger uit eten te gaan. De meeste mensen gaan meestal wat later uit eten. Als je wat vroeger gaat, dan is het minder druk. Als de kinderen dan wat drukker zijn, dan is dit minder erg. Bovendien houd je met vroeger eten meer het dagelijkse ritme van de kinderen aan. Zo gaan ze niet ´s avonds laat met een overdreven volle maag naar bed.

Even geen gezond eetpatroon

Laat het uit eten gaan met het gezin ook echt een gezellige uitje worden en let even niet op het gezonde eetpatroon dat je normaal voor je kinderen hanteert. Patat en pizza zijn de favoriete maaltijden voor kinderen, maar zijn ook het minst gezond. Maak je daar voor eenmaal geen zorgen over en geniet zelf ook eens van ongezond eten. Morgen is er weer een nieuwe dag en kun je weer volop gezond koken voor de kinderen. Uit eten gaan met het hele gezin doe je immers niet iedere dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *