Hoewel ook Europese landen als Italië en Spanje bekend staan om hun wijnproductie, blijft Frankrijk toch het wijnland bij uitstek. Het land produceert maar liefst 8 miljard flessen wijn per jaar en telt dan ook 850.000 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen verspreid over het hele land. De belangrijkste en populairste wijnstreken zijn Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Charente, de Elzas, Languedoc-Roussillon, de Rhône-vallei en de Provence.

Waarschijnlijk is elke Fransman opgegroeid met een fles wijn op tafel. Wijn hoort nu eenmaal bij de traditionele Franse keuken en uiteraard bij de Franse cultuur. Volgens de Fransen smaakt een maaltijd maar half zo goed zonder een glas wijn. Smaken worden namelijk veel fijner en krachtiger in combinatie met een lekker glas wijn.

Toch is smaak niet de enige reden waarom wijn zo geliefd is bij de maaltijd. Het is algemeen bekend dat wijn een gunstige invloed heeft op het verteringsproces, waardoor je je na de maaltijd minder opgeblazen voelt. Onderzoeken hebben bovendien uitgewezen dat rode wijn extra bescherming biedt tegen geoxideerde vetten.

Andere studies hebben aangetoond dat matig alcoholgebruik – in het bijzonder rode wijn – een positief effect heeft op de ziekte van Alzheimer. Het is zelfs zo dat kleine hoeveelheden alcohol het creatieve brein extra stimuleren. Een glaasje rode wijn terwijl je een presentatie maakt op je nieuwe refurbished macbook pro is dus helemaal niet zo’n slecht idee. Deze nieuwe refurbished macbook pro, die je trouwens tegen een heel voordelige prijs kunt kopen, kan je ook helpen om nog meer te weten te komen over Franse wijn. Dubbel voordeel dus!

Niet alleen houden de Fransen van een glaasje wijn bij het eten, een groot aantal typische Franse gerechten worden zelfs met wijn bereid. Denk bijvoorbeeld aan Coq au vin, Boeuf bourguignon, of een Steak bordelaise. Kortom, Franse gerechten mét een extra scheutje lekkere Franse wijn zijn bijzonder smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *