Goed bereide en mooi opgemaakte gerechten zijn niet alleen heerlijk om te proeven, maar ook om te ruiken en zelfs om te zien. Daarom is het wellicht een leuk idee om je eetkamer te versieren met etenswaar. Hiermee bedoelen we echter niet dat je pudding en spareribs tegen de muur moet gaan smijten. Al eeuwenlang hangen mensen afbeeldingen van spijzen aan de muur om de eetlust op te wekken én om inspiratie te krijgen voor de komende maaltijden. Is jouw eetkamer aan een gezellige (en smakelijke) nieuwe inrichting toe? Hang dan platen van je favoriete voedsel aan de wand!

Knip afbeeldingen uit boeken en magazines

De goedkoopste en misschien wel de leukste manier om je eetkamer te voorzien van meer spijzen, is door mooie foto’s uit tijdschriften en (kook)boeken te knippen. Dat werd reeds voor de Tweede Wereldoorlog gedaan, toen Amerikaanse magazines er om bekend stonden dat ze prachtige full color afbeeldingen van etenswaar afdrukten. Een soort van food porn avant la lettre. En nog steeds kun je in lifestyle magazines en boeken prachtige en oogstrelende foto’s van gerechten tegenkomen. Knip ze uit, plak ze op de muur en kijk vervolgens wat het doet met de sfeer van je eetkamer. Je kunt online fotolijsten kopen waarmee je de maandelijks wisselende culinaire inspiratie kunt omlijsten zodat je ze kunt ophangen.

Hang posters van lekkernijen op

Bij webshops zoals nl.bgastore.be kun je ook prachtige posters van gerechten, ingrediënten en scènes met genietende mensen vinden. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van ijsjes en andere toetjes, popart-afbeeldingen van keukenmachines en voedsel (zoals de bekende Campbell soepblikken), of gewoon twee leuke mensen die (net als jij) aan het genieten zijn van een lekker hapje of een goede cocktail. Bij BGA kun je deze afbeeldingen als grote posters bestellen, waardoor je eetkamer er plotsklaps veel aantrekkelijker uitziet.

Het zware geschut: koop een stilleven

Al sinds de Gouden Eeuw is voedsel een dankbaar onderwerp voor kunstenaars. Etenswaar loopt immers niet weg wanneer je het probeert na te schilderen. Fruit en servies is bovendien prachtig om te zien, en een schilderij heeft van zichzelf al een bepaald cachet. Je zou kunnen kiezen voor een moderne benadering van het onderwerp dat in acrylverf geschilderd is. Maar als het financieel mogelijk is zou je ook een authentiek kunstwerk uit de tijd van de grote meesters kunnen kopen. Soms hangt er een vergeten juweeltje in een tweedehands zaak te wachten tot het zijn verdiende plek in jouw eetkamer krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *