Wil je een echte lekkere Belgische maaltijd serveren? Serveer dan deze hartige en zoete hapjes erbij.

Garnalenkroketten

In Nederland vullen we onze kroketten met ragout, groente, saté en iets wat voor goulash moet doorgaan. De Belgen houden het simpeler en eerlijker. Hun garnalenkroketten zitten vol met verse, grote garnalen uit de Noordzee die in visbouillon worden gehuld. Liefhebbers van zeevoedsel mogen deze kroketten niet missen.

Brusselse wafel

Dit is een grote, luchtige wafel die van beslag wordt gemaakt en in een speciaal wafelijzer wordt gebakken, waardoor hij een typische vorm met rechthoekjes krijgt. De ruimtes in de rechthoeken laten zich uitstekend vullen met vers fruit, slagroom, ijs of poedersuiker. Wafelkraampjes die deze lekkernij verkopen vind je door heel België.

Vol-au-vent

Wordt ook wel koninginnenhapje genoemd. Een pasteitje dat bestaat uit een bladerdeeggebakje vol ragout. Die ragout kan gemaakt zijn van vlees, groenten, eieren, champignons of kip. Dit smakelijke hartige hapje kan als tussendoortje of voorafje bij de hoofdmaaltijd worden gegeten.

Bonbons

Belgische chocolade is tot ver over de grenzen beroemd. De bonbons die ervan gemaakt zijn, zijn romig, luxe en enorm gevarieerd. Ze kunnen met van alles en nog wat gevuld zijn: noten, likeur, praliné, slagroom, marsepein, karamel en nog veel meer. Deze bonbons laat je niet liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *